Over Geralds

Tuinarchitect Gerald Derycke besloot in 1968 zijn eigen bedrijf te starten. Hij realiseerde kleine tuinen voor zijn eerste klanten en zorgde ook voor het onderhoud. 

In 1971 begon hij de teelt van graszoden om als eerste aannemer dit vrijwel onbekend product aan zijn klanten te kunnen bieden. Het sloeg snel aan. Om het bijkomende werk op te vangen, neemt zijn echtgenote de administratieve taken op zich, zij brengt ook structuur in het bedrijf. Geralds kende nadien een stabiele en langzame groei.

In 1998 studeerde Benjamin Derycke af met een diploma in bedrijfsbheer. Hij nam de teugen over van zijn vader samen met zijn zus Fabienne. Hij legde belangrijke contacten met architecten en algemene bouwbedrijven. De projecten die Geralds aannam werden opeens veel groter en waardevoller. In 2004 kwam Roland Derycke met zijn opleiding in bouwkunde en architectuur het familiebedrijf versterken. Hij maakte de overstap mogelijk van klein naar middelgroot bedrijf.

In 2008 werd het bedrijf in 2 gesplist. Fabienne nam volledige controle over de graszoden verkoop (www.geralds-gazon.be). Benjamin en Roland  richten zich nu volledig op Geralds buitenhuisinrichting.  Naast een continue investering in nieuwe machines en voertuigen wordt ook continu geinvesteerd in de nodige opleidingen voor zowel de leiding als praktische stages voor de werknemers. 

Geralds is een milieubewust bedrijf dat zich voortdurend informeert en investeert in nieuwe technieken en uitvoeringsprocedures. Wij geven de voorkeur aan gerecycleerde materialen en grondstoffen.